luni, iunie 18contact@streetnews.ro

ACȚIUNE DE DONARE DE SÂNGE ÎN MANGALIA

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, Primăria Municipiului Mangalia și Spitalul Municipal Mangalia organizează sâmbătă 16.09.2017 între orele 08:30- 13:30 o acțiune de donare de sânge.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Mangalia și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu trei zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

– 7 tichete de masa pentru produse alimentare;
– o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.
– decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Cei interesați sunt așteptați sâmbătă, 16.09.2017, la Spitalul Municipal Mangalia, cu un act de identitate valabil, între orele 8:30-13:30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *