duminică, iulie 22contact@streetnews.ro

ACȚIUNI PENTRU PROTEJAREA FONDULUI PISCICOL ORGANIZATE DE POLIȚIȘTII DIN TULCEA ȘI GALAȚI

Polițiștii secțiilor regionale de poliție transporturi cercetează mai multe persoane care au fost depistate în tip ce pescuiau ilegal sau transportau pește fără documente legale.

La data de 25 august a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au surprins în flagrant delict două persoane, de 22 și 17 ani, în timp ce transportau aproape 200 de kilograme de pește proaspăt, fără documente legale.

Din verificări a rezultat că peștele provenea din activitatea de pescuit comercial, iar la prinderea lui ar fi fost utilizată o ambarcațiune fără a fi deținute certificate de conducere pentru ambarcațiuni de agrement. De asemenea, pentru peștele transportat nu au fost prezentate autorizație sau licențe de pescuit comercial.

Față de cele două persoane a fost dispusă începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit comercial fără autorizație sau licență și deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și conducerea unei nave de o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător.

Peștele a fost ridicat în vederea confiscării și predat unei societăți comerciale de specialitate, iar ambarcațiunea și motorul folosite la săvîrșirea infracțiunilor au fost, de asemenea, ridicate în vederea confiscării.

Într-un alt caz, la data de 27 august a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați au depistat două persoane în timp ce pescuiau comercial cu o ambarcațiune, fără a fi autorizate în acest sens.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de pescuit comercial fără autorizație sau licență, iar unealta de pescuit a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați au surprins în flagrant delict doi bărbați în timp ce pescuiau comercial folosind o plasă de pescuit tip setcă confecționată din fir textil, în lungime de aproximativ 100 de metri, fără să dețină autorizație, licență sau permis de pescuit comercial sau științific.

Asupra acestora s-au găsit sturioni, respectiv cegă, specie interzisă la capturare prin lege pe tot timpul anului. Peștele a fost redat mediului acvatic.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de pescuit comercial fără autorizație sau licență și pescuitul speciilor protejate de lege, iar barca și unealta de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *