luni, iunie 18contact@streetnews.ro

ACTIVITĂȚI INFORMATIV-PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE CĂTRE POLIȚIȘTII CONSTĂNȚENI

Prevenirea victimizării copiilor reprezintă o prioritate a activității Poliției Române, fiind un deziderat absolut obligatoriu în contextul unei societăți democratice.

Astfel, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost alături de preșcolarii și școlarii Grădiniței cu Program Normal, ai Școlii Gimnaziale nr.1 Târgușor și ai Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu.

Oamenii legii au fost bucuroși să afle că școlarii și preșcolarii respectă următoarele recomandări: când se joacă cu alți elevi evită să-i împingă sau să-i lovească, fie și din greșeală; dacă se întâmplă să asiste la o ceartă sau o altercație este bine să alerteze imediat profesorii sau personalul de pază; este bine să aibă un comportament civilizat, fără a se lăsa influențați de cei din jur, sau a fi agresivi în comportament sau limbaj.

E importat să ceară ajutorul părinților și profesorilor dacă se simt izolați, umiliți sau jigniți de către alți colegi.

Totodată, polițiștii au oferit sfaturi de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicați minorii, importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație, prevenirea violenței în școli, precum și adoptarea unor măsuri minime de prevenire a disparițiilor de minori.

În cadrul activității s-au înmânat ‘brățări de școală’, menite să prevină disparițiile de minori în drumul lor spre/de la școală și s-au distribuit pliante, flyere și afișe cu recomandări preventive. Discuțiile cu elevii au fost interactive, la final aceștia fiind recompensați cu materiale conținând mesajul Campaniei ‘Școala în siguranță’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *