luni, iunie 18contact@streetnews.ro

ACTIVITĂȚI INFORMATIV-PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE CĂTRE POLIȚIȘTII CONSTĂNȚENI

Menținerea climatului de siguranță publică în școli reprezintă, în fiecare an, o prioritate a Poliției Române, polițiștii acționând zilnic pentru creșterea gradului de siguranță al elevilor și personalului didactic, prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, dar și pentru derularea unor acțiuni specifice, menite să conducă la realizarea unui climat optim de ordine și siguranță publică în acest domeniu.

La data de 13.09.2017, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost alături de preșcolarii și școlarii Grădiniței cu Program Normal și Școlii Gimnaziale nr.1 Piatra, județul Constanța.

Oamenii legii au fost bucuroși să afle că școlarii și preșcolarii au circulat regulamentar pe drumul către școală, au manifestat prudență, fiind atenți la drum, fără a asculta muzică la căști.

Polițiștii au oferit sfaturi și recomandări de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicați minorii, importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație, prevenirea violenței în școli, precum și adoptarea unor măsuri minime de prevenire a disparițiilor de minori.

În cadrul activității s-au înmânat ‘brățări de școală’, menite să prevină disparițiile de minori în drumul lor spre/de la școală, tricouri și șepci și s-au distribuit pliante, flyere și afișe cu recomandări preventive. Discuțiile cu elevii au fost interactive, la final aceștia fiind recompensați cu materiale conținând mesajul Campaniei ‘Școala în siguranță’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *