vineri, mai 25contact@streetnews.ro

ANCHETĂ MILITARĂ: PROIECTIL CĂZUT PE MAȘINĂ ÎN CRAIOVA

Parchetul Militar a început o anchetă în urma incidentului din noaptea de marți spre miercuri, din Craiova, când ceea ce pare a fi o rachetă de semnalizare a străpuns parbrizul și bordului unui autoturism. Alte două obiecte au fost ridicate de polițiști.

Parchetul Militar a început o anchetă, în urma incidentului din noaptea de marți spre miercuri, din Craiova, când ceea ce pare a fi o rachetă de semnalizare a străpuns parbrizul și bordului unui autoturism parcat la aproximativ doi kilometri de locul în care o subunitate din cadrul Contingentului Militar Polonez dislocat în România executa o activitate de instrucție.

Potrivit unui comunicat transmis de Brigada Multinațională Sud-Est Craiova, o subunitate din cadrul Contingentului Militar Polonez dislocat în România, în cooperare cu militari din cadrul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din garnizoana Craiova, a executat, marți seara, o activitate curentă de instrucție tactică pe timp de noapte în terenul de instruire Obedeanu.

Potrivit sursei citate, antrenamentele nu au presupus executarea de trageri cu armamentul individual sau cu cel montat pe tehnica blindată din dotare. Militarii au tras cu rachete de semnalizare.

”În scopul semnalizării momentelor tactice și identificarea reperelor din teren, subunitatea poloneză a folosit mijloace de iluminare (tip «rachete de semnalizare») în conformitate cu scenariul tactic aprobat. Referitor la incidentul semnalat în mass-media, privind pagube materiale produse unui vehicul parcat în cartierul Craiovița Nouă, într-o zonă aflată la aproximativ 2 km de locul de desfășurare a instruirii, a fost demarată o anchetă sub coordonarea Parchetului Militar în vederea stabilirii legăturii de cauzalitate între activitatea de instrucție și incidentul raportat. De asemenea, o comisie de cercetare administrativă numită de comandantul Batalionului 26 Infanterie «Neagoe Basarab» cercetează circumstanțele evenimentului”, se arată în comunicat.

Contingentul polonez este parte componentă a inițiativei comune, având misiunea de a contribui la asigurarea prezenței consolidate în Sud-Estul Alianței, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varșovia din 2016. Detașamentul este format din 225 de militari și 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est. Durata unei rotații în România pentru fiecare contingent este de aproximativ șase luni.

Obiectul misterios care a căzut din cer a distrus parbrizul unui autoturism, iar oamenii spun că alte două obiecte asemănătoare ar mai fi căzut în zonă.

Acestea au fost ridicate, miercuri dimineață, de polițiștii craioveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *