vineri, iulie 20contact@streetnews.ro

ARGEȘ: INTERVENȚIA PENTRU STINGEREA INCENDIULUI CONTINUĂ ATÂT DE LA SOL CÂT ȘI DIN AER

Intervenţia pentru stingerea incendiului de vegetaţie izbucnit lângă cetatea Poenari, în localitatea argeşeană Arefu, continuă luni atât la sol, cât şi cu elicopterele special echipate.

„Operaţiunile de stingere terestre se desfăşoară coordonat, pe două sectoare, cu pompe manuale portabile şi mijloace de primă intervenţie, pe un teren accidentat, greu accesibil. De asemenea, s-au executat 34 de misiuni de stingere cu ajutorul dispozitivelor speciale ataşate elicopterelor”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

Două elicoptere de la Inspectoratul General al Aviaţiei (IGAv) participă, luni, la intervenţia pentru stingerea incendiului de vegetaţie de lângă cetatea Poenari.

„Două elicoptere IGAv acţionează în acest moment cu dispozitive Bumbi Bucket pentru stingerea incendiului de vegetaţie manifestat în zona cetăţii Poenari. Cel de al doilea elicopter IGAv a sosit în această dimineaţă în zona afectată, iar, în acest moment, operaţiunile de stingere se desfăşoară coordonat, în tandem, cu ambele elicoptere”, se precizează într-un comunicat transmis de ISU Argeş.

Conform aceleiaşi surse, restricţia de circulaţie instituită de poliţişti pe DN 7C se menţine pe întreaga durată a operaţiunii. Toţi cetăţenii sunt sfătuiţi să evite deplasarea în zona incendiului, iar dacă aceasta este absolut necesară, să respecte indicaţiile autorităţilor.

CITEȘTE ȘI:  IGSU: FORŢE SUPLIMENTATE PENTRU STINGEREA INCENDIULUI DE LA CETATEA POIENARI

În cursul dimineţii s-a desfăşurat şi o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), condusă de prefectul Emilian Dragnea, în urma căreia s-a decis organizarea unor echipe specializate de jandarmi pentru prevenirea atacului animalelor sălbatice, precum şi suplimentarea numărului de lucrători silvici care vor executa misiuni de patrulare în zonă.

Incendiul a izbucnit duminică, manifestându-se iniţial pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi de lângă cetatea lui Vlad Ţepeş de la Poenari. Circulaţia pe DN 7C – Transfăgărăşan a fost restricţionată şi chiar complet oprită timp de mai multe ore, existând riscul căderii de bolovani pe carosabil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *