miercuri, iunie 20contact@streetnews.ro

ATENȚIONARE DE CĂLĂTORIE STATELE UNITE ALE AMERICII – ACTUALIZARE EVOLUȚIE URAGAN IRMA

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA că, în prezent, uraganul Irma a scăzut ca intensitate până la nivelul unei furtuni tropicale, cu intensificări de vânt de maxim 100 Km/h și ploi în rafale și este în prezent în zona statului american Georgia.

Autoritățile locale sfătuiesc persoanele care s-au refugiat în adăposturi să nu se întoarcă încă spre casă, drumurile fiind periculoase, parțial blocate de arbori dezrădăcinați și cabluri de curent căzute la pământ. Mai există, local, avertizări de inundații cauzate de averse.

O zonă puternic afectată este cea a orașului Naples, unde nucleul uraganului a făcut trecerea de pe suprafața Golfului către uscat. În zona orașului Miami, ca și în alte zone litorale, apa oceanului a inundat parte din oraș, ajungând chiar și pe pista aeroportului internațional din Miami, închis în prezent. Totuși, nivelurile de inundații înregistrate pe coasta de vest a Floridei au fost în limite suportabile, fără pagube majore din acest punct de vedere.

Solicitările de asistență consulară se pot face la numerele de telefon ale Ambasadei României în SUA, secția consulară: +1202332392, +12023322935 sau +1202332858, precum și la telefonul de urgență al Secției Consulare: +12024208350.

Evoluția uraganului Irma mai poate fi urmărită pe site-urile http://www.nhc.noaa.gov (Centrul de Urmărire al Uraganelor) și https://www.accuweather.com (Centrul de Meteorologie).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://washington.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ și ‘Google Play’), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare ‘Un SMS îți poate salva viața!’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *