miercuri, iulie 18contact@streetnews.ro

BĂRBAT PRINS ÎN FLAGRANT DE POLIȚIȘTII CAPITALEI IMEDIAT DUPĂ SĂVÂRȘIREA UNUI FURT DIN BUZUNAR

Duminică, 10 septembrie a.c., polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 35 de ani, imediat după ce a sustras unei femei un telefon mobil, în timp ce se aflau într-un mijloc de transport în comun.

La data menționată, în jurul orei 13.00, polițiști din cadrul Brigăzii pentru Transport Public, aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au observat doi tineri, cunoscuți cu preocupări de natură infracțională care, prin comportamentul afișat, le-au atras atenția.

Astfel, s-a procedat la supravegherea lor, aceștia fiind prinși în flagrant, imediat după ce bărbatul de 35 de ani a sustras un telefon mobil din buzunazul pantalonilor unei femei, în timp ce se aflau într-un mijloc de transport în comun din sectorul 3.

Bănuitul a fost ajutat de un minor în vârstă de 15 ani, care, prin poziționarea sa în dreptul ușilor imediat după urcarea în autobuz, a blocat avansarea persoanei vătămate. Cei în cauză au fost imobilizați și conduși pentru audieri la sediul subunității.

Prejudiciul creat prin săvârșirea faptei, estimat la 700 de lei, a fost recuperat și restituit părții vătămate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cu bărbatul de 35 de ani în stare de reținere, urmând a fi prezentat magistraților.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *