luni, iulie 16contact@streetnews.ro

BOX: ANDREI POTRA, SPORTIV LEGITIMAT LA CS UNIREA ALBA IULIA, MEDALIAT CU ARGINT LA CUPA ROMÂNIEI

Andrei Potra, legitimat la Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia, a fost medaliat cu argint la Cupa României de Box pentru tineret, desfăşurată în perioada 2-7 iulie, la Sighişoara, după ce în finală a boxat aproape cu o singură mână din cauza unei accidentări produse în meciul din semifinale.

Andrei Potra (categoria 69 de kilograme) s-a clasat, astfel, pe locul II, la Cupa României de Box pentru tineret, competiţia fiind câştigată de Adrian Ciobanu din Slatina. Din păcate, sportivul din Alba Iulia s-a accidentat la o mână în meciul din semifinale, pe care de altfel l-a câştigat, însă nu a fost în cea mai bună formă în meciul din finală.

Antrenorul secţiei de box din cadrul CS Unirea Alba Iulia, Nicolae Paştiu, a declarat că Andrei Potra, elev la Colegiul Miliar ‘Mihai Viteazul’, are rezultate foarte bune nu doar pe plan sportiv, ci şi la învăţătură, fiind apreciat şi pentru caracterul său deosebit.

‘Andrei Potra este un copil foarte bun la învăţătură, un băiat deosebit, un caracter deosebit, apreciat de profesori şi cadrele militare de la liceu. Ne bucurăm de acest rezultat, iar pe această cale mulţumim domnului director al CS Unirea, Corneliu Mureşan, pentru sprijin, pentru încurajări, pentru că este cu sufletul pentru boxul albaiulian, iar prin ceea ce face încearcă să susţină sportivii de valoare’, a spus profesorul Nicolae Paştiu.

Andrei Potra trece, în toamnă, în clasa a 12-a. Reamintim că sportivul a câştigat, în această vară, ‘Centura Daneşului’ la box, după ce l-a învins la puncte pe contracandidatul său.

Următoarea competiţie importantă pentru secţia de box a CS Unirea Alba Iulia este Cupa României de Box pentru seniori. Aceasta va avea loc la Iaşi, în perioada 2-5 august.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, înfiinţat 1974 şi aflat în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, are în prezent şapte secţii active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare şi tenis de masă.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile şi probele sportive cuprinse în programul jocurilor olimpice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *