miercuri, iulie 18contact@streetnews.ro

BUCUREȘTI: SPRIJIN FINANCIAR PENTRU NOU-NĂSCUȚI, APROAPE 53 DE MILIOANE DE LEI, ACORDAȚI DE PRIMĂRIE

Familiile a 21.089 de nou-nascuti din Bucureşti au primit câte 2.500 de lei, ceea ce înseamnă că Primăria Capitalei a acordat tinerilor părinţi 52,7 de milioane de lei, în cursul primului an de funcţionare a programului, adică aproximativ 12 milioane de euro, anunţă PMB.

„Iată că a trecut un an de la demararea programului de sprijin financiar pentru nou-născuţii părinţilor bucureşteni! Fiind şi mamă a trei copii, ştiu şi înteleg cât de important este ajutorul, inclusiv financiar, de care au nevoie tinerele familii atunci când un bebeluş vine pe lume. De aceea am dorit ca noi, ca autoritate locală, să fim alături de bucureştenii care devin părinţi”, afirmă primarul Capitalei Gabriela Firea.

Dintre aceşti bebeluşi, 53% au fost băieţi şi 47% fete.. Părinţii provin în proporţie de 22% din sectorul 3, 18% din sectorul 6 şi sectorul 2, 17% din sectorul 4, 14% – sectorul 1 si 11% – sectorul 5.

Stimulentul pentru nou născuţi poate fi folosit pentru orice produse necesare copiilor: lapte, scutece, medicamente, produse de îngrijire, îmbrăcăminte, mic mobilier etc.

„Programul a fost aprobat, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, prin HCGMB nr. 209/2017. Stimulentul este o formă de sprijin pentru îngrijirea, cresterea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor în cadrul familiilor bucureştene”, explică Primăria.

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *