marți, iulie 17contact@streetnews.ro

„CINEMA ÎN AER LIBER” CONTINUĂ JOI ÎN PARCUL TITAN CU FILMUL „VREMEA ȚIGANILOR”

Bucureștenii se pot relaxa și joi, 31 august, de la ora 21.00, pe Insula Artelor din Parcul Titan, la „Cinema în aer liber”. Seria proiecțiilor din luna august se încheie mâine cu filmul clasic „Vremea țiganilor”.

„Vremea țiganilor” este cea de-a treia proiecție, după „Arizona Dream” și „Underground”, dintr-o serie de șase filme în regia lui Emir Kusturica, propuse anul acesta spre vizionare într-o selecție specială retrospectivă.

Comedia dezvăluie povestea lui Perhan, un tânăr țigan care poate muta obiectele din loc cu puterea minții. Sedus de posibilitatea de a scăpa de sărăcie, i se oferă ocazia de a câștiga rapid bani. Ahmed, un personaj certat cu legea, îl convinge pe tânăr să le părăsească pe devotata lui bunică și pe iubita sa, Azra, și să plece în Italia, ca să câștige bani din telekinezie. Acolo ajunge de fapt să practice furtul și traficul de copii. Pe măsură ce timpul trece, se afundă tot mai mult în lumea lui Ahmed, sperând că va veni ziua în care va avea suficienți bani, încât să se poată întoarcă acasă pentru a o cere de soție pe aleasa lui. La întoarcerea în țară, toate visele lui se spulberă.

Printre alte distincții, pelicula i-a adus lui Emir Kusturica în 1989 un premiu la Cannes pentru „Cel mai bun regizor”. Mai târziu, în 2007, cineastul sârb va relua subiectul filmului și va pune în scenă împreună cu trupa sa, The No Smoking Orchestra, un spectacol de operă punk.

Coloana sonoră din „Vremea țiganilor” poartă semnătura lui Goran Bregović, inspirat de cântecul tradițional „Ederlezi” al minorității rome din Balcani.

Accesul publicului la proiecţiile din cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” este gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *