luni, iunie 18contact@streetnews.ro

COD ROȘU DE INTERVENȚIE: ACCIDENT GRAV LÂNGĂ MEDGIDIA

UPDATE: Începând cu ora 14:45 se revine în starea de normalitate, toate victimele au fost transportate la Spitalul Județean Constanța, dar şi la Spitalul Municipal Medgidia.
Printre victime se afla şi un jandarm din cadrul IJJ Constanţa, colegii acestuia se mobilizează în aceste momente pentru a dona sânge pentru acesta.

Update: Cadrele medicale au anunțat, în jurul orei 14.00, că trei persoane au fost declarate decedate, pe când una este în comă. Precizăm că acestea sunt din autoturism. Din autocar sunt rănite 7 sau 8, cu politraume ușoare.

Un grav accident rutier a avut loc joi, în jurul prânzului, la Medgidia, în județul Constanța, fiind implicate un autoturism și un autobuz cu persoane.

La nivelul județului Constanța s-a activat planul roșu de intervenție.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță, a anunțat că în urma producerii unui accident rutier grav pe DJ 222 au rezultat 13 victime umane, la fața locului fiind mobilizați salvatori ISU și SMURD, polițiști și echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean.

În context, purtătorul de cuvânt al SAJ Constanța, Claudia Tatarici, a declarat că la locul accidentului au fost trimise șase ambulanțe din cadrul SAJ și SMURD și elicopterul SMURD.

„În urma accidentului rutier produs pe DJ 222 ca urma a colizionării unui autocar cu un autoturism au rezultat 13 victime umane. Este vorba despre trei victime blocate în autoturism pentru care intervine un echipaj de descarcerare al ISU. Din ce ni s-a comunicat din teren, este vorba despre trei victime decedate, una în comă și alte șase-șapte persoane rănite cu politraume”, a anunțat purtătorul de cuvânt al SAJ Constanța.

Ultimele informații transmise de către autorități pe baza bilanțului făcut la fața locului confirmă faptul că în urma gravului accident rutier de pe DJ 222 au fost înregistrate trei persoane decedate, iar una în stare comatoasă a fost preluată de elicopterul SMURD și transportată la Spitalul Județean din Constanța.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță, patru persoane au fost încarcerate la bordul unui autoturism, în urma coliziunii violente cu un autocar în care se aflau opt sau nouă persoane.

„La fața locului au fost direcționate trei ambulanțe SMURD, 11 ambulanțe SAJ, descarcerarea grea, elicopterul SMURD, autospeciala de transport victime multiple (ATPVM), o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, inițial fiind alertat și elicopterul din județul Galați, de care însă nu a mai fost nevoie. Trei victime au fost preluate de ATPVM și transportate pentru îngrijiri la Medgdia”, a declarat Anca Chiriță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *