luni, iunie 25contact@streetnews.ro

CONCERT ANIVERSAR JAGUARUL 35 ANI DE VAMA PE 3 SEPTEMBRIE LA BARBĂ NEAGRĂ

La Barbă Neagră apreciază adevărații vamaioți. De aceea, în data de 3 septembrie, organizează o seară aniversară pentru cel mai bătrân vamaiot.

Despre cine este vorba?

(Jaguarul) Constantin Garbis e numele lui, are 61 de ani, iarna este instructor de canto-muzica ușoară la Casa de Cultura din Medgidia, iar vara, cel mai autentic vamaiot din România.
Vine în Vama Veche la început de mai și pleacă abia la sfârșit de septembrie.

Toți rockerii îl cunosc si îi ascultă poveștile și melodiile. Constantin Garbis, zis Jaguarul, este din Medgidia și îi place foarte mult sa cânte. Și nu manele, ci muzică rock.

Cine este Jaguar și cum a devenit el o legendă în Vama Veche?

„Mă trag dintr-o familie de muzicanți. Din clasa 1, mârâiam primele armonii cu vocea. În Vamă, sunt emblemă. Nici nu se deschide Vama și întreabă toți de mine. Am stat lânga ei (turiștii din Vama Veche) întotdeauna, i-am învățat numai lucruri bune. Am o vârstă înaintată și dacă am facut greșeli, am zis să nu facă și prietenii mei la fel. Ei au văzut în mine un vraci, un fel de indian sfânt. Toți se adunau pe lânga mine, mai ales că sunt un sac de povești. Când încep să povestesc, până a doua zi nu se mai satură. Le spun tot timpul ceva bun, nu rău ”. a declarat Jaguarul

În general, persoanele de etnie romă iubesc muzica de petrecere, manelele, însă lui Jaguar îi place rockul. Trupa Cargo este preferata lui. Dar fredonează și alt gen de muzică, piese pe care le „împrumută” de la artiști cunoscuți, cum ar fi Ștefan Bănică Jr.

În 1975, Jaguar a suferit un accident în timp ce conducea un motor și a rămas cu un handicap . Asta nu l-a împiedicat să-și dedice viața oamenilor din jurul lui. Pe unii chiar i-a salvat de la moarte, pe când a profesat ca salvamar, spune Jaguar. În rest, își ocupa timpul croind echipamente pentru pasionații de motor. Are acasă un adevărat depozit de geci și pantaloni din piele.

Va fi o seara de JAM SESSION alături de Trupa ALICE BAND. Intrarea este gratuită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *