miercuri, iulie 18contact@streetnews.ro

COTAR: GRATUITATEA TRANSPORTULUI CU TRENUL PENTRU STUDENȚI ESTE ILEGALĂ

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) susține că gratuitatea transportului cu trenul pentru studenți este ilegală și solicită lămuriri din partea Ministerului Finanțelor privind modul de acordare a subvențiilor și decontarea biletelor pentru transportul feroviar al studenților.

De asemenea, reprezentanții COTAR sunt nemulțumiți de faptul că gratuitatea studenților se aplică doar în cazul transportului feroviar, nu și pentru cel rutier sau naval și ce să se facă publice datele unui control referitor la gratuitatea oferită studenților.

„Considerăm că această gratuitate este nelegală și se aplică discriminatoriu, doar transportului pe calea ferată, atât pentru CFR Călători, cât și pentru operatorii privați, excluzând, însă, transportul rutier sau naval, deși sunt zone din țară în care studenții nu ar putea ajunge cu trenul. Considerăm, așadar, că strategia lansată la începutul acestui an are scop politic, targetul fiind susținerea anumitor categorii de transportatori și obținerea de avantaje bănești din banii publici”, se precizează într-un comunicat al confederației sindicale, citat de CugetLiber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *