miercuri, mai 23contact@streetnews.ro

DĂNCILĂ, DESPRE IOHANNIS: NU SUNTEM LA ŞCOALĂ CA SĂ VINĂ DOMNUL PROFESOR ŞI SĂ IA ELEVII DE URECHI.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri seară, întrebată ce va face dacă preşedintele Klaus Iohannis va veni la o şedinţă de Guvern, că ar trebui ca preşedintele să anunţe şi să existe pe ordinea de zi a şedinţei un punct care să necesite prezenţa acestuia. „Nu suntem la şcoală ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi. Dacă a făcut-o o dată, asta nu înseamnă că trebuie să se repete”, a afirmat Dăncilă, la România TV.

„Domnul preşedinte trebuie să anunţe dacă vine la şedinţa de Guvern şi trebuie să fie pe ordinea de zi un punct care să necesite prezenţa preşedintelui. Nu suntem la şcoală ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi. Suntem oameni responsabili. Dacă a făcut-o o dată, asta nu înseamnă că trebuie să se repede. Eu am vrut şi mi-am dorit şi îmi doresc să fie un echilibru şi o bună relaţie interinstituţională, nu o relaţie între oameni. Probabil nu-i place domnului preşedinte Viorica Dăncilă, dar o relaţie interinstituţională între Guvern şi Preşedinţie trebuie să existe şi eu cred că domul preşedinte trebuie să se mai gândească la acest mod de abordare”, a declarat premierul.

Întrebată ce se va întâmpla dacă preşedintele nu îşi va schimba modul de abordare, Viorica Dăncilă a spus:

„Eu voi merge înainte, am susţinerea Coaliţiei, a parlametnului. Voi merge înainte şi voi încerca să pun în practică, şi sunt sigură că voi reuşi, să pun în practică programul de guvernare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *