marți, iunie 19contact@streetnews.ro

DOI TURIȘTI RĂTĂCIȚI ÎN MUNȚI, RECUPERAȚI DE JANDARMI DUPĂ APROAPE ȘASE ORE

Doi turiști care se aflau pe vârful Penteleu din Munții Buzăului s-au rătăcit după ce s-au întors după un aparat foto uitat în zona stației meteo, aceștia fiind recuperați de către jandarmi, luni dimineață, după aproximativ șase ore.

Potrivit Jandarmeriei Buzău, jandarmii au fost sesizați după ce doi turiști, care făceau parte dintr-un grup de 20 de persoane, s-au rătăcit în zona Penteleu din munții Buzăului.

Grupul a plecat din zona stației meteo situată pe vârful Penteleu înspre pensiunea unde era cazat, iar după aproximativ două ore de mers pe traseul montan mai multe persoane și-au dat seama că au uitat un aparat foto în zona stației meteo.

Doi bărbați, de 40 de ani, respectiv de 25 de ani, s-au întors pentru a-l recupera.

”Cele două persoane plecate pe traseu nu au mai ajuns la pensiune, nu s-a putut lua legătura cu ele telefonic, motiv pentru care, după circa trei ore de la momentul despărțirii de grup, a fost efectuat apelul 112. Echipa de jandarmi montani din cadrul postului Nehoiu s-a operaționalizat, începând căutarea celor două persoane, cu sprijinul altor doi membri ai grupului de turiști”, arată Jandarmeria Buzău.

Cele două persoane au fost găsite de jandarmi în jurul orei 5.00, la 9 kilometri de localitatea Varlaam, în zona ”Cernatu”.

Bărbații s-au rătăcit pe drumul de întoarcere către pensiune, la o răscruce de drumuri.

Cei doi sunt acum în siguranță, la pensiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *