luni, iunie 25contact@streetnews.ro

DOUĂSPREZECE PERSOANE OPRITE LA FRONTIERA VERDE, DIN DRUMUL ILEGAL SPRE SPAŢIUL SCHENGEN

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Politiei de Frontieră Borş au depistat, în urma unei acțiuni pentru combaterea migrației ilegale, 12 persoane din Irak, Afganistan şi Pakistan, care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 25.08.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borş, judeţul Bihor, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în jurul orei 04:00, au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Sântion, mai multe persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin, pe jos, prin culturile agricole.

Poliţiştii de frontieră au intervenit cu operativitate, iar grupul de 12 persoane, format din patru bărbaţi, o femeie şi şapte minori, a fost oprit în apropierea graniţei şi condus la sediul sectorului pentru cercetări.

Din primele verificări efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, Afganistan şi Pakistan , cinci adulţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 42 de ani, și şapte minori, cu vârste între 2 ani şi 14 de ani, toţi fiind solicitanţi de azil în ţara noastră.

Cei în cauză au declarat în cadrul primelor cercetări că au călătorit până în apropiere de graniţă cu un autoturim şi intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pe  jos, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *