joi, iulie 19contact@streetnews.ro

DUMITRU OPREA: „VIAȚA ROMÂNILOR NU ESTE O PRIORITATE PENTRU GUVERNUL PSD-ALDE!”

Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită ministrului Sănătății, Florian-Dorel Bodog, prin intermediul unei întrebări adresate oficial, să prezinte situația gradului de uzură a parcului de ambulanțe la nivelul național. Întrucât angajații serviciilor de ambulanță au semnalat, de nenumărate ori, riscul utilizării ambulanțelor degradate, parlamentarul ieșean a cerut Ministrului să precizeze câte ambulanțe noi vor fi alocate județului Iași și când vor ajunge la unități.

În programul de guvernare al coaliției PSD-ALDE, strategia pentru domeniul sănătății a fost construită în jurul cetățeanului și al sistemului medical. Printre investițiile, acțiunile și promisiunile făcute se numără și cele privind dotarea unităților specializate cu ambulanțe moderne, pentru siguranța pacienților. De asemenea, se promite câte o ambulanță în fiecare comună!

‘În realitate, după aproape un an de guvernare, angajații serviciului de ambulanță atrag atenția că sistemul de urgență este în pericol să nu mai funcționeze, din cauza gradului mare de uzură și degradare a parcului auto, a diminuării permanente a veniturilor lunare alocate din buget. Numai în Iași, conform reprezentanților Serviciului de Ambulanță, aproximativ 80% dintre mașini ar trebui casate, în condițiile în care ambulanțele au fost achiziționate în 2002 și unele au parcurs chiar peste un milion de kilometri. În plus, în județul Iași, a mai fost închisă și substația SMURD Podu Iloaiei’, atrage atenția parlamentarul ieșean.

Ca urmare, deputatul Dumitru Oprea i-a solicitat Ministrului Sănătății, Florian-Dorel Bodog, să prezinte situația parcului auto de la nivelul serviciilor de urgență și calendarul înlocuirii ambulanțelor vechi, mai ales la nivelul județului Iași. De asemenea, Ministrul trebuie să ofere informații privind posibilitatea redeschiderii stației SMURD Podu Iloaiei din județul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *