miercuri, iulie 18contact@streetnews.ro

FLORIN IORDACHE, AVERTISMENT PENTRU IOHANNIS: ‘DACĂ CINEVA VA ATACA LA CCR LEGEA PRIVIND STATUTUL MAGISTRAŢILOR, ESTE O TRAGERE DE TIMP’

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile justiţiei, Florin Iordache, a declarat luni că, dacă cineva va ataca la CCR Legea 303 privind statutul magistraţilor, va fi „o tragere de timp”, aşa cum s-a demonstrat şi în cazul legilor 304 şi 317, informează agerpres.ro.

El a subliniat că, în actuala formă, Legea 303 privind statutul magistraţilor este constituţională.

Întrebat dacă şeful statului va avea dreptul să mai atace la CCR Legea 303, Iordache a răspuns afirmativ. „Sigur, fără îndoială da, eu merg pe scenariul pe care preşedintele l-a demonstrat în cazul celorlalte două legi – 304 şi 317. După ce reexaminarea va fi probabil respinsă mâine (n.r. – de Senat), preşedintele şi partidele au posiblitatea, ca şi în cazul celorlalte două legi”.

Iordache a spus că atacul legii la CCR se justifică dacă un singur articol era modificat. „Şi atunci dădea posibilitatea Curţii să reexamineze. Legea aceasta 303 – statutul magistraţilor – a fost examinată de trei ori până acum de CCR şi CCR a reţinut că este constituţională”, a adăugat el.

Potrivit acestuia, în forma care pleacă spre preşedinte este doar „un act de întârziere a intrării în vigoare”. „Deci, fără îndoială, dacă cineva va ataca, numai de dragul de nu a intra peste o săptămână, să intre peste două, este o tragere de timp, cum s-a demonstrat şi la celelalte două legi”, a conchis deputatul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *