joi, iulie 19contact@streetnews.ro

GABRIELA FIREA: „AVEM CU TOȚII O RESPONSABILITATE MAJORĂ FAȚĂ DE CETĂȚENII BUCUREȘTIULUI.”

Primarul General, Gabriela Firea, împreună cu primarii celor șase sectoare ale Capitalei, au avut marți, 10 octombrie, la sediul Municipalității, o întâlnire de lucru cu Secretarul de Stat, Raed Arafat, și cu reprezentanții IGSU și ai ISU București pentru a analiza situația construcțiilor aflate în incinta unităților de învățământ care nu au în acest moment autorizație pentru securitate la incendiu.

‘Am convocat această întâlnire pentru că avem împreună o responsabilitate majoră, atât legală, cât și morală, față de cetățenii Bucureștiului. Trebuie să-i punem în siguranță pe cetățeni, nu să pasăm responsabilitatea de la o instituție la alta. Îmi doresc să avem o colaborare interinstituțională eficientă și găsim cele mai rapide soluții, atât în ceea ce privește modificarea legislației, cât și pentru realizarea documentației pe care primăriile de sector trebuie să o întocmească în vederea obținerii autorizației pentru securitate la incendiu, pentru toate școlile, grădinițele sau liceele pe care le au în administrare și care nu au în acest moment acest document. Consider că avem nevoie de ajustări ale legislației de specialitate pentru că nu putem într-un timp atât de scurt să reparăm ce nu s-a respectat timp de 27 de ani’, a declarat Gabriela Firea.

O problemă comună cu care se confruntă edilii este aceea că, o mare parte din dosarele pe care le depun la ISU București Ilfov pentru obținerea autorizațiilor, deși întocmite de firme acreditate și sunt verificate de verificatori atestați, acestea sunt respinse, pentru faptul că documentațiile respective nu sunt puse în acord cu reglementările normativelor pe linie de securitate la incendiu.

În cadrul ședinței, primarii de sector au semnalat faptul că, sunt o serie de lucrări de reabilitare și igienizare, și nu lucrări care afectează structura clădirii, care s-au executat la școlile pe care le administrează și se solicită o nouă autorizație pentru securitate la incendiu.

Secretarul de Stat, Raed Arafat, a afirmat că, în acest moment se lucrează la modificarea legislației privind apărarea împotriva incendiilor în vederea simplificării procedurilor de obținere a avizelor și autorizațiilor, și a dat asigurări că edilii de sector vor beneficia de asistență tehnică de specialitate din partea reprezentanților IGSU pentru stabilirea măsurilor constructive necesare pentru punerea în acord a documentațiilor necesare în vederea obținerii actelor de autoritate.

La finalul dezbaterilor s-a stabilit constituirea a șapte comisii formate din reprezentanți ISU și ai primăriilor de sector, respectiv ai Primăriei Generale care vor face, începând de săptămâna viitoare, reverificări, în teren, la toate unitățile de învățământ care nu au în acest moment autorizație pentru securitate la incendiu. Astfel, în maximum două zile, primăriile de sector vor pune la dispoziția IGSU lista cu școlile unde au întâmpinat probleme în obținerea autorizațiilor urmând să se stabilească și să se precizeze la fața locului măsurile ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *