luni, iunie 18contact@streetnews.ro

GABRIELA FIREA, I-A PROPUS DOCTORULUI IONUȚ GOBEJ SĂ PREIA INTERIMAR POSTUL DE ȘEF DE SECȚIE NEUROCHIRURGIE AL SPITALULUI COLENTINA

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat conducerii ASSMB să îi prezinte, până vineri, 8 septembrie 2017, un raport detaliat referitor la problemele de personal și dificultățile în derularea procedurilor de achiziții de materiale medicale cu care se confruntă Spitalul Colentina.
Gabriela Firea a discutat astăzi cu cei doi medici neurochirurgi demisionari de la Spitalul Colentina, Ionuț Gobej și Dorin Bica, despre problemele pe care aceștia le reclamă. „Am avut o discuție constructivă și corectă cu domnii doctori Gobej și Bica. Medicii trebuie ajutați în activitatea lor pentru că de ei depinde viața pacienților. Le-am adresat rugămintea de a reconsidera decizia de a demisiona și i-am asigurat de tot sprijinul meu. ”

Gabriela Firea i-a propus doctorului Gobej să preia interimar postul de șef de secție Neurochirurgie. În același timp, le-a solicitat celor doi medici să îi facă o propunere pentru un director medical interimar al spitalului Colentina. Medicii Gobej și Bica au propus-o pe dna dr. Lelia Iliescu.
In cadrul întâlnirii, Primarul General le-a explicat celor doi medici ca actuala Administratie a sprijinit, inca de la inceputul mandatului, domeniul sanatatii si ca, in acest sens, s-au alocat sume importante, in premiera, pentru reabilitarea celor 19 spitale, precum si pentru dezvoltarea retelei de medicina scolară.

„Pentru mine, ca și pentru dumneavoastră, primează binele cetățeanului, al pacientului, iar politizarea acestui domeniu nu poate fi benefica. Referitor la criza de personal la care faceți referire, va informez ca am solicitat urgentarea procedurilor de suplimentare a posturilor în spitalul Colentina. Totodata, potrivit legii, în următoarea perioada se vor organiza și concursurile de ocupare a posturilor de manager pentru toate cele 19 spitale aflate în subordinea PMB. „a spus Gabriela Firea.

Primarul General a menționat că dorește o analiză a aspectelor semnalate de cei doi medici precum și găsirea unor soluții urgente pentru remedierea lor.

„Din păcate, problemele referitoare la plata orelor suplimentare se regăsesc în toate spitalele din țară. În scurt timp se va găsi o soluție legală pentru plata medicilor și a asistentelor care fac ore suplimentare. În ceea ce privește achizițiile de materiale medicale, problemele provin în principal din modul în care s-a acționat în trecut. Spitalul Colentina a primit numeroase amenzi din partea autorităților de control al achizițiilor publice pentru nerespectarea prevederilor legale. Actuala conducere, din momentul în care s-a instalat, a început verificarea acestor achiziții”, a mai spus Primarul General.

”Dr. Gobej și Bica m-au asigurat că activitatea secției de neurochirurgie a Spitalului Colentina nu va avea de suferit, operațiile urmând a se face după graficul stabilit de către ceilalți medici neurochirurgi. Am speranța însă că vor reveni asupra deciziei de astăzi”, a subliniat Gabriela Firea. Invitați fiind de către Edilul Sef sa facă parte din proiectul aflat în curs de realizare al Spitalului Metropolitan, cei doi medici au declarat ca sunt deschiși acestor propuneri și ca spera ca în viitor, toate aceste disfuncționalități, inclusiv legislative, sa se clarifice, în beneficiul pacienților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *