vineri, iulie 20contact@streetnews.ro

IGSU: FORŢE SUPLIMENTATE PENTRU STINGEREA INCENDIULUI DE LA CETATEA POIENARI

Forţele care intervin pentru stingerea incendiului izbucnit în localitatea Arefu, judeţul Argeş, lângă Cetatea Poienari, au fost suplimentate, acţionând peste două sute de pompieri, au anunţat, luni, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Aceştia au precizat că petoată durata nopţii s-a intervenit în zonă, dar operaţiunea este dificilă din cauza suprafeţei mari, accesului dificil şi a resurselor limitate de apă.

Potrivit IGSU, pe durata nopţii de duminică spre luni, au fost continuate misiunile de stingere, iar luni dimineaţă a fost efectuat un zbor de survol în zonă.

”În funcţie de focarele identificate, vor fi stabilite direcţiile de acţiune pentru perioada următoare”, au precizat reprezentanţii IGSU, pentru News.ro.

Pentru stingerea incendiului de vegetaţie uscată şi litieră de pădure, produs în comuna Arefu, zona Cetatea Poienari, IGSU a suplimentat forţele de intervenţie cu aproape o sută de pompieri din Bucureşti, Braşov, Prahova, Sibiu, Teleorman şi Unitatea specială de la Ciolpani.

De asemenea, din cadrul ISU Argeş sunt mobilizaţi 100 de salvatori care acţionează permanent pentru lichidarea focarelor, iar Inspectoratul General de Aviaţie din MAI a pus la dispoziţie 2 elicoptere dotate cu dispozitive de stingere, tip Bambi Bucket.

”Intervenţia se realizează cu dificultate din cauza ariei mari de acţiune, accesului îngreunat şi cantităţilor limitate de apă din pădure. La faţa locului au fost deplasate 3 containere tip Multirisc, care au în componenţă pompe manuale portabile – utilizate de pompieri la stingerea incendiilor de pădure”, au mai precizat reprezentanţii IGSU, pentru News.ro.

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit, duminică după-amiază, lângă Cetatea Poenari din judeţul Argeş, turiştii aflaţi în zonă fiind evacuaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *