luni, iunie 18contact@streetnews.ro

INVESTIȚIILE ÎN EDUCAȚIE O PRIORITATE: PESTE 3 MILIOANE DE EURO PENTRU MODERNIZAREA ȘI DOTAREA LICEULUI VIACESLAV HARNAJ

Primarul General, Gabriela Firea, a participat astăzi la festivitatea de deschidere a anului școlar 2017-2018,  la Liceul Viaceslav Harnaj, situat în zona de nord a Capitalei.

‘Mă bucur foarte mult ca astăzi sunt alături de dumneavoastră, la deschiderea noului an școlar,  la un liceu cu profil agricol, unic în București, unde se înscriu foarte mulți elevi, nu doar din Capitală, ci și din Județul Ilfov. Vă felicit pentru că ați ales acest profil, pentru că o țară fără specialiști în agricultură, în ecologie, nu poate fi competitiva la nivel European. Acest liceu de tradiție, care a fost înființat acum 46 de ani, are și câteva secții speciale, pentru specializări foarte căutate în acest moment pe piață, și mă refer la  apicultura, gastronomie, sau cea în care sunt pregătiți viitorii specialiști în îngrijirea animalelor de companie’, a declarat Gabriela Firea, Primarul General al Municipiului București.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a arătat că la această unitate de învățământ, prin proiectul’ Reabilitarea Infrastructurii Educaționale în București’, s-a realizat o nouă sală de sport și s-a reabilitat corpul central:

‘Primăria Generală a Capitalei, împreună cu Primăria Sectorului 1, au realizat o investiție la acest liceu de aproape 3 milioane de euro. Anul acesta, în primăvară, a fost dată în folosință sala de sport, de asemenea a fost reabilitat corpul central al acestui liceu. Investițiile în educație sunt și vor rămâne o prioritate pentru actuala administrație a Capitalei, pentru că investind în educație, investim în viitorul copiilor noștri’.

Prin intermediul aceluiași proiect, Liceul Harnaj a beneficiat de dotări de peste 450.000 euro, pentru mobilier școlar, echipamente pentru laboratoare, echipamente pentru atelierul de protecție a mediului și horticultura, pentru atelierul apicol și cel veterinar.

Liceul Viaceslav Harnaj va avea propria fermă

În cadrul festivității de deschidere a noului an școlar, Primarul Capitalei a precizat că Municipalitatea și Primăria Sectorului 1 au făcut demersurile necesare pentru amenajarea unei ferme a liceului:

‘Vreau să menționez un proiect extrem de important pentru acest liceu care îi pregătește pe specialiștii noștri de mâine în agricultură, respectiv ferma liceului, care se va construi, speram, în scurt timp. Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 1 au transmis solicitarea Guvernului României de a aproba trecerea în patrimoniul municipalității și în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a unei suprafețe de teren, aflată tot în nordul Capitalei, acolo unde elevii și profesorii vor putea să desfășoare activitate practică absolut necesară pentru dezvoltarea profesională a elevilor’, a adăugat edilul-șef.

Protocoale cu localitățile din Județul Ilvof pentru transportul elevilor

Referitor la solicitarea venită din partea conducerii liceului privind sprijinirea localităților din Județul Ilfov de a asigura transportul public pentru elevi, Gabriela Firea a menționat că va lua toate măsurile necesare pentru soluționarea acestui aspect:

‘Am primit solicitarea de la doamna director și voi face toate demersurile, astfel încât transportul la liceu să fie mai ieftin. Noi am înființat o Asociație de Dezvoltare Intercomunitara în domeniul transportului cu localitățile limitrofe, cele 40 de comune și orașe din Județul Ilfov, și sunt convinsă că domnii primari vor fi de acord să semnăm aceste protocoale cu RATB, pentru a asigura transport public, care, firește, este subvenționat de Primăria Capitalei, deci este mai accesibil pentru elevi’.

Toate cabinetele școlare vor avea anul acesta medici și asistente

În ceea ce privește cabinetele școlare, Primarul General, Gabriela Firea, a arătat că în acest an, în premieră, toate cabinetele școlare din cadrul grădinițelor, școlilor și liceelor din Capitala au medici și asistenți. ‘Cu sprijinul domnului Prim-Ministru, Mihai Tudose, și a Miniștrilor Sănătății și de Finanțe, cărora le mulțumesc încă o dată, Primăria Capitalei, prin ASSMB a obținut suma necesară la rectificarea bugetară pentru cele peste 230 de cadre medicale necesare tuturor cabinetelor școlare medicale din grădinițe, școli, licee’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *