miercuri, iulie 18contact@streetnews.ro

IOHANNIS, MEDIERE ÎNTRE BNR ȘI GUVERN: S-A MERS CAM DEPARTE!

Președintele Klaus Iohannis a declarat, azi, că va fi mediator între Guvern și Banca Națională a României, urmând să invite cele două părți la Cotroceni.

„Este posibil ca anumite abordări ale Cotrocnei și BNR să semene, dintr-un motiv simplu, suntem oameni care înțelegem legile economiei și vedem ce se intâmplă. Această abordare de a arunca în curtea BNR inflația, creșterea dobânzilor este fundamental greșită (…) Politicile fiscale ale guvernanților au dus la creșterea dobânzilor. Problema poate fi rezolvată printr-o abordare responsabilă și politici guvernamentale sustenabile. Guvernele PSD nu au înțeles foarte bine urmările politicilor pe care le-au pus în practică, au trecut cu lejeritate peste argumentele Opoziției, ale mele. Ea poate fi corectată, dar dacă mai stăm mult se va ajunge la dezechilibre în scurt timp. Animozitatea BNR și Guvern e profund dăunătoare. Voi face o mediere, adică vin la aceeași masă parțile care au o opinie diferită. În zilele următoare, voi invitat și pe unii și pe alții la Cotroceni”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului spune că „s-a mers cam departe cu unele afirmații destul de contondente în ultima vreme. Sper că vom ajunge la un numitor comun”

Iohannis a făcut afirmațiile în trafic, în București, după ce a făcut o scurtă plimbare cu bicicleta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *