duminică, iulie 22contact@streetnews.ro

JANDARMERIA CAPITALEI: 300 DE JANDARMI VOR ACȚIONA PENTRU ASIGURAREA ORDINII PUBLICE ÎN IMEDIATA APROPIERE A ARENEI NAȚIONALE

Cu ocazia partidei de fotbal dintre reprezentativele ROMÂNIEI și ARMENIEI, care se va disputa vineri, 01 septembrie a.c., începând cu ora 21.45, pe stadionul Arena Națională, Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine și siguranță publică pentru buna desfășurare a acestei competiții sportive internaționale, deplasarea în condiții de siguranță a suporterilor, precum și pentru menținerea unui climat de siguranță la nivelul Capitalei.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a jocului sportiv, peste 300 de jandarmi vor acționa la nivelul Capitalei pentru asigurarea ordinii publice în imediata apropiere a Arenei Naționale, precum și pe traseele de deplasare ale suporterilor și pentru prevenirea apariției unor incidente violente de natură să afecteze climatul de ordine și siguranță publică.

Jandarmi din cadrul echipelor de dialog, vorbitori de limba engleză, vor participa la această misiune cu scopul de a asigura o bună relaționare cu suporterii echipei oaspete.

În conformitate cu Legea 4 din 2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor și protecția arbitrilor, îndrumarea și supravegherea publicului în stadion se realizează de către cei peste 900 de agenți ai societății de pază și protecție, contractată de organizator. Conform art. 14 din legea 4 din 2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, anterior permiterii accesului în incinta arenei sportive, participanții la acest eveniment vor fi supuși unui control riguros, efectuat de către firma de securitate contractată de către organizator, cu scopul evitării introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranța spectatorilor.

Măsurile de ordine publică asigurate cu ocazia acestei competiții implică și o serie de restricții rutiere la nivelul Capitalei, iar în acest sens, Poliția Rutieră va informa din timp cetățenii în legătură cu arterele rutiere care vor fi închise temporar, precum și care sunt rutele ocolitoare recomandate.

Din punct de vedere al desfășurării competiției sportive, precizăm următoarele:

— Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19.30 doar pe bază de bilete și invitații, iar pentru a evita aglomerația în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porților de acces;

— Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, delimitându-se de orice formă de violență verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

— Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanților la această competiție sportivă. Este interzisă afișarea de inscripții care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență.

Jandarmeria Capitalei asigură pe această cale opinia publică și bucureștenii în special, că toate resursele avute la dispoziție vor fi mobilizate, astfel încât evenimentul sportiv să se desfășoare în condiții de siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *