joi, iulie 19contact@streetnews.ro

KELEMEN HUNOR, ÎL FELICITĂ PE VIKTOR ORBAN, DUPĂ VICTORIA ÎN ALEGERILE DIN UNGARIA

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, îl felicită pe premierul ungar Viktor Orban, pentru victoria în alegerile legislative care s-au desfăşurat duminică în Ungaria.

”Felicitări! Bună treabă, noroc în următorii patru ani!”, este mesajul postat pe Facebook de Kelemen Hunor pentru Viktor Orban, citat de news.ro

Premierul Viktor Orban, care se pregăteşte pentru un nou mandat de prim-ministru al Ungariei, s-a adresat alegătorilor, duminică seară, după anunţarea rezultatelor parţiale care arată că partidul său, Fidesz, a obţinut 49,5% din voturi, şi a mulţumit pentru încrederea acordată şi celor care s-au rugat pentru partidul său.

Fidesz, partidul premierului naţionalist de dreapta Viktor Orban, a obţinut 49,5% din voturi în alegerile legislative desfăşurate duminică în Ungaria, arată primele rezultate parţiale anunţate oficial după numărarea a 69,1% din voturi, potrivit Reuters.

Fidesz ar obţine majoritatea în Parlamentul Ungariei. Partidul lui Viktor Orban ar urma să deţină 134 de mandate după numărarea a 74.6% din voturi, potrivit Biroului electoral, scrie The Guardian.

Potrivit The Guardian, Jobbik a câştigat 20% din voturi, rezultate preliminare, în timp ce socialiştii ar fi obţinut 11,85%.

Participare la vot la alegerile parlamentare din Ungaria a fost de 68,13%, faţă de 61,73% la alegerile parlamentare din 2014. Cea mai mare prezenţă la vot – 70,53% – a fost la legislativele din 2002.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *