miercuri, iulie 18contact@streetnews.ro

MAGYAR LORAND: PRIN COOPERARE ȘI UN EFORT COMUN PUTEM CREA UN BRAND AL PRODUSELOR DIN SATU-MARE

Membru al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, deputatul Magyar Lorand a declarat că se urmărește o mai bună comercializare a produselor din Satu-Mare, acordarea unei atenții sporite acestui proces, fapt care va fi posibil doar prin cooperarea fermierilor.

‘Mă mir de fiecare dată când văd pe piața noastră căpșuni din Spania, roșii din Turcia, cartofi din Egipt sau pepeni din Grecia, în timp ce produsele din recolta internă nu mai ajung să fie vândute de supermarketuri pentru că nu pot concura cu prețul celor din import. Lucrăm împreună cu fermierii și cu asociațiile micro-regionale, pentru a atrage o sumă mai mare din fondurile pentru Dezvoltarea Rurală, în vederea promovării bunurilor locale și pentru a crea un brand al produselor din Satu-Mare. Trebuie să demonstrăm că produsele locale sunt calitativ superioare celor din import’, a declarat deputatul UDMR din județul Satu-Mare, Magyar Lorand.

‘Dacă planificăm împreună, putem prezenta produsele locale eficient și putem evidenția și particularitățile fiecărei micro-regiuni din județ. Dealurile din țara Oașului și Ugocea sunt renumite în primul rând pentru viticultură, implicit producția de palincă, în timp ce zona Careiului are terenuri arabile, însă toată lumea trebuie să înțeleagă că putem asigura un loc pe rafturi pentru produsele din recolta proprie numai prin muncă perseverentă și cooperare’, a arătat deputatul din Satu-Mare. Magyar Lorand a adăugat că ‘avem nevoie de acțiuni decisive și efort comun pentru ca producția proprie să aibă un avantaj față de produsele din import’.

Deputatul Magyar Lorand a amintit de inițiativa care prevede că minimum 51 la sută din produsele valorificate de marii comercianți ar putea să provină din producția internă, inițiativă căreia Uniunea Europeană s-a opus categoric.

‘Tocmai de aceea cumpărătorul care, de cele mai multe ori, se uită doar la prețul produselor și rar la calitate, optează pentru produsele din import. Putem influența concurența de preț de pe rafturile supermarketurilor doar printr-o mai bună cooperare la nivelului fermierilor și printr-un efort comun. Competitivitatea este esențială pentru a păstra produsele pe raft’, a declarat politicianul UDMR, subliniind că Uniunea va trata cu prioritate această problemă, în următoarea sesiune parlamentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *