luni, iunie 25contact@streetnews.ro

MINISTRUL ADRIAN ȚUȚUIANU, ÎNTÂLNIRE CU AMBASADORUL REGATULUI ȚĂRILOR DE JOS

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit, la sediul MApN, cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos, Stella Ronner-Grubacic.

Potrivit unui comunicat al MApN, discuțiile au reprezentat un bun prilej pentru aprofundarea dialogului strategic pe teme de interes reciproc și au vizat, cu precădere, aspecte referitoare la relațiile de colaborare în cadrul NATO și UE, dar și aspecte ale relației bilaterale, cu accent pe dezvoltarea colaborării în domeniul tehnico-militar.

Ministrul Apărării a evidențiat interesul părții române pentru dezvoltarea relației cu partenerul olandez și a menționat intenția de a consolida cooperarea bilaterală prin activități practice de pregătire a personalului, dar și prin derularea unor programe de formare educațională.

Ambele părți și-au exprimat interesul pentru colaborarea aprofundată în scopul asigurării unui climat de securitate și stabilitate în Europa și consolidării cooperării în scopul combaterii terorismului, precizează sursa citată.

De asemenea, au fost abordate subiecte privind programul de achiziții avut în vedere la nivelul MApN pentru modernizarea Forțelor Armate Române, în contextul alocării a două procente din PIB pentru Apărare, se menționează în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *