joi, iulie 19contact@streetnews.ro

MINISTRUL FRANCEZ DE EXTERNE, JEAN-YVES LE DRIAN, SE ÎNTÂLNEȘTE CU ȘEFA DNA

Ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, Jean-Yves Le Drian, se întâlneşte joi, la Bucureşti, cu procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, potrivit site-ului oficial al diplomaţiei franceze.

Ministrul francez se află în vizită la Bucureşti, unde a avut, în prima parte a zilei, o conferinţă de presă comună cu omologul său român, Teodor Meleşcanu, şi s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă. Pe agenda acestuia mai figurează întrevederi cu şeful statului Klaus Iohannis, dar şi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului – Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

Potrivit diplomatie.gouv.fr, discuţiile lui Le Drian cu oficialii români se vor axa pe ‘întărirea relaţiilor bilaterale, marcate, în zona culturală, de Sezonul România – Franţa, iar, pe nişa economică, de creşterea schimburilor comerciale estimate la 7,8 miliarde de euro, în 2017’.

Le Drian are programată şi o întâlnire cu şefa DNA.

De asemenea, oficialul francez va conferi decoraţia de Ofiţer al Legiunii de Onoare fostului premierşi comisar european Dacian Cioloş, potrivit programului oficial al acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *