luni, iunie 25contact@streetnews.ro

MODIFICAREA PREȚULUI GIGACALORIEI NU ÎI VA AFECTA PE CONSUMATORII CASNICI DIN BUCUREȘTI

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) va dezbate, în ședința din 30 august, un proiect de hotărâre privind avizarea de principiu a majorării cu peste 30% a tarifelor de transport și distribuție a energiei termice practicat de RADET.

De precizat este faptul ca bucureștenii nu vor plăti mai mult pentru apa calda și căldura – creșterea de preț va fi suportată de Primăria Municipiului București sau prin scăderea cotei de tva la 5%, conform modificării legii serviciului public de alimentare cu energie termica nr. 325/2006.

Actualizarea prețului la gigacalorie este imperios necesară, fiind impusă de mai multi factori, printre care modificarea prețurilor de cumpărare la materiile prime și materiale, aplicarea prețurilor diferențiate pe categorii de consumatori la gazele naturale, majorări ale prețurilor la electricitate, apă sau combustibili, a precizat printr-un comunicat de presa PMB

Tariful pentru transportul și distribuția agentului termic nu a mai fost actualizat din 2011, potrivit HCGMB nr. 142, ceea ce a avut drept consecință pierderi economice ale regiei, care au crescut de la an la an și care au dus la îngreunarea situației instituției. În 2017, au fost dispuse o serie de măsuri pentru redresarea economică a RADET și aducerea regiei într-o situație stabilă bazată pe principii comerciale normale unei economii de piață.

Informațiile extrase de pe site-ul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) din documentul denumit ”Date privind situația serviciilor publice de alimentare cu energie termică la data de 31.12.2016”, arată că în România, în serviciu public de alimentare cu energie termică, prețul pe gigacalorie plătit de bucureșteni este cel mai mic din ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *