marți, iunie 19contact@streetnews.ro

PESCADOR TURCESC, PRINS LA BRACONAJ ÎN MAREA NEAGRĂ. POLIȚIȘTII AU TRAS FOCURI DE ARMĂ

Un pescador turcesc a fost observat, miercuri, la braconaj în Marea Neagră de o navă a Poliției de Frontieră, polițiștii de frontieră fiind nevoiți să tragă mai multe focuri de armă în încercarea de a opri ambarcațiunea turcească.

Potrivit Gărzii de Coastă, un pescador turcesc a fost surprins, miercuri dimineață, la braconat în Marea Neagră. Nava MAI 1104 din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflată în misiune de supraveghere și patrulare pe Marea Neagră, a identificat, la aproximativ 50 de mile marine est de localitatea Constanța, ambarcațiunea suspectă că desfășoară activități de pescuit ilegal în zona economică exclusivă a României.

Ambarcațiunea a fost identificată ca fiind un pescador, sub pavilion Turcia.

În urma somațiilor polițiștilor de frontieră pentru a permite operațiunea de abordaj și control conform procedurilor legale, pescadorul și-a mărit viteza de deplasare, încercând să se îndepărteze de nava autorităților române. Nava Poliției de Frontieră a pornit în urmărirea navei suspecte, folosindu-se mijloacele legale de stabilire a legăturii cu pescadorul turcesc: luminoase, acustice și semnale radio, urmate de somații conform legii, însă membrii de echipaj au refuzat în continuare să se conformeze. Echipajul Poliției de Frontieră a folosit gradual armamentul de la bordul navei, excutându-se serii de focuri de avertisment.

Totodată, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au informat autoritățile de frontieră din R. Bulgaria și R. Turcia despre activitatea în curs.

”În continuare, se desfășoară misiuni specifice în vederea documentării întregii activități a pescadorului turcesc. Acțiunea este în derulare”, arată Garda de Coastă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *