miercuri, iulie 18contact@streetnews.ro

PMB: PROIECTUL PRIVIND ACORDAREA UNUI SPRIJIN FINANCIAR CUPLURILOR INFERTILE SE VA DERULA DIN 4 IUNIE

Primăria Capitalei anunţă că a fost finalizat regulamentul privind acordarea unui sprijin financiar cuplurilor infertile din Bucureşti pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro (FIV), iar proiectul se va derula începând cu data de 4 iunie, în farmacii şi în unităţi sanitare specializate în FIV.

„Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB), instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei, a finalizat regulamentul privind acordarea unui sprijin financiar cuplurilor infertile din Bucureşti pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro, program iniţiat de primarul general, Gabriela Firea şi aprobat de către CGMB în luna martie a acestui an. Proiectul se va derula începând cu data de 4 iunie 2018, în farmacii şi în unităţi sanitare specializate în FIV, care, conform regulamentului, îndeplinesc criteriile de eligibilitate”, a informat PMB, prin intermediul unui comunicat.

Conform aceleiaşi surse, regulamentul va fi postat joi, pe site-ul ASSMB, (www.assmb.ro, la secţiunea Proiect FIV).

PMB reaminteşte că vor beneficia de acest ajutor financiar cuplurile care au indicaţie medicală pentru FIV, vârsta partenerei fiind între 24-45 de ani.

Sprijinul financiar acordat este de 13.800 lei/cuplu/solicitare şi constă în două vouchere.

Acestea vor fi acordate simultan, unul pentru medicamente şi unul pentru proceduri medicale. Astfel, pentru tratamentul de stimulare se va acorda un voucher în valoare de 4.600 lei, iar pentru intervenţia medicală specifică un voucher în valoare de 9.200 lei.

„Toate etapele acestui proiect se vor desfăşura complet transparent, ASSMB afişând, atât la sediul din str. Sfânta Ecaterina, nr. 3, sector 4, Bucureşti, precum şi pe pagina web proprie, toate datele statistice ale proiectului (numărul dosarelor depuse, numărul celor aprobate, dosarele incluse în lista de aşteptare; numărul de proceduri de fertilizare în vitro efectuate etc.). De asemenea, lista cu unităţile sanitare specializate în FIV şi farmaciile eligibile va fi afişată pe site-ul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale: www.assmb.ro, pe site-ul operatorului economic-emitent de vouchere (care va fi anunţat), precum şi pe site-urile unităţilor sanitare şi ale farmaciilor care vor face parte din proiect”, mai reiese din comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *