duminică, iulie 22contact@streetnews.ro

PMP: PESTE 500 DE TINERI POPULARI AU ÎNCHEIAT VARA ALĂTURI DE LIDERII PARTIDULUI LA ȘCOALA DE VARĂ A OTPMP

În weekendul 8-10 septembrie, în stațiunea Olimp din județul Constanța, a avut loc cea de-a IV-a ediție a școlii de vară, eveniment de tradiție în Partidul Mișcarea Populară la care au participat aproximativ 500 de persoane, printre care și o delegație de 50 de colegi din Republica Moldova.

Pe parcursul celor trei zile, tinerii au îmbinat utilul cu plăcutul, participând la workshop-uri pe tema comunicării politice și a relației cu presa, la întâlniri cu liderii naționali, avându-l alături în permanență pe Președintele Traian Băsescu.

Activitatea de sâmbătă s-a concentrat pe întâlnirile de la Centrul de conferințe din Neptun, și anume, ședința Consiliului Executiv Național al PMP, dezbaterea cu Anatol Șalaru, fost ministru în Republica Moldova și Președintele Executiv al PUN, pe tema Unirea — Proiect de țară, și dezbaterea cu președintele Traian Băsescu pe tema Integrarea Europeană — cheia evoluției UE.

Anatol Șalaru, fondator al PUN a susținut cu tărie că ‘Traian Băsescu trebuie folosit la maximum pentru că este singurul politician care a înțeles că Unirea cu Basarabia este și trebuie să fie proiectul de țară al României.’

‘Lipsa de integrare ne face vulnerabili în fața dezvoltării marilor superputeri. De aceea avem obligația să le vorbim românilor despre Europa de pe acum, pentru că în campania de la europarlamentare este prea târziu,’ le-a spus Traian Băsescu tinerilor din sală, pe care i-a îndemnat să nu mai cumpere combustibil de la stațiile Mol, deoarece lanțul de benzinării distribuie hărți ale Ținutului Secuiesc. ‘Nici o companie nu își poate permite să facă o campanie împotriva Constituției țării în care se află.’, a menționat președintele Traian Băsescu.

La aceste întâlniri moderate de Secretarul General al OT PMP, Teodora Desagă, au participat Președintele OT PMP, Gabriel Popa, Președinții Executivi Eugen Tomac și Valeriu Steriu, Secretarul General Dorel Onaca, Președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz, deputații și senatorii PMP, precum și alți lideri județeni.

Ziua de duminică a fost marcată de ședința Colegiului Național al OT PMP condusă de Președintele Gabriel Popa și Secretarul General Teodora Desagă, la care tinerii au discutat despre prioritățile lor pentru această toamnă și au stabilit următoarea ședință la Iași în weekendul 27-29 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *