marți, iulie 17contact@streetnews.ro

PRIMĂRIA CAPITALEI INIȚIAZĂ PROCEDURILE PENTRU REALIZAREA CENTURII VERZI A CAPITALEI

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat în ședința de astăzi, proiectul de hotărâre privind demararea procedurilor în vederea realizării obiectivului Centura Verde a Municipiului București. Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

„Acest proiect prevede extinderea suprafețelor împădurite din jurul Capitalei, ținta finală fiind atingerea normei de 30 de hectare de pădure-parc la mia de locuitori. Efectele vor fi benefice atât în ce privește protecția mediului cât și în direcția dezvoltării zonei metropolitane prin înființarea unor poli de interes turistic și de divertisment”, a declarat Gabriela Firea, primarul General al municipiului București


Concret, aprobarea proiectului de hotarare presupune elaborarea studiilor pentru identificarea terenurilor pretabile la impadurire, a conditiilor pedologice si hidrogeologice, a speciilor adecvate de arbori, precum si stabilirea statutului juridic al terenurilor propuse.
Pentru realizarea Centurii Verzi, se are in vedere incheierea unor acorduri/protocoale cu autoritatile din judetul Ilfov pentru a introduce programe de impadurire a unor suprafete de la limita /vecinatatea orasului si identificarea surselor de finantare, potrivit sursei citate.


Prin realizarea proiectului, Municipalitatea urmareste asigurarea unui mediu de viata sanatos pentru locuitorii Capitalei, prin imbunatatirea calitatii aerului, dezvoltarea spatiilor verzi si a biodiversitatii.
Realizarea Centurii Verzi a Municipiului București se constituie într-un obiectiv strategic pentru Capitala, fiind o resursa naturala importanta cu rol în combaterea efectelor schimbărilor climatice, reducerea poluării aerului, mărirea suprafețelor de spațiu verde, și o oportunitate de stimulare a dezvoltării ariei metropolitene a Capitalei prin amenajarea unor poli de interes turistic și de agrement. Extinderea suprafețelor împădurite în zonele de jurul Capitalei pentru îmbunatățirea climatului urban a fost prevazuta ca măsura în documentele strategice de urbanism atât pentru Municipiul București (Planul Urbanistic General) cât și pentru zona metropolitana cuprinsa în Centura Verde Galbena a capitalei, prevazuta în Planul de Amenajare a Teritoriului Zonal-zona aglomerației urbane și zona metropolitana a municipiului București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *