marți, iulie 17contact@streetnews.ro

PRIMĂRIA IAȘI ÎNCEPE LUCRĂRI ÎN TOT ORAȘUL LA REȚELELE DE TERMOFICARE

Primăria din Iași caută o firmă care să asigure asistența tehnică la primul proiect european implementat de instituție în exercițiul bugetar 2014-2020.

Este vorba despre reabilitarea reţelelor de termoficare (etapa a II-a). Contractul de finanţare europeană nu a fost încă semnat, dar Primăria are avizul Ministerului Mediului de a porni lucrările, în contextul în care a fost deja aprobată şi o cofinanţare de 7 milioane lei din partea Guvernului. Municipalitatea a lansat ieri licitaţia pentru asigurarea serviciilor de asistenţă tehnică pe o perioadă de 21 luni, valoarea estimată a contractului fiind de 1,63 milioane lei.

Lucrările la reţelele de termoficare vor fi finanţate prin intermediul Programului Operaţional de Infrastructură Mare (POIM). În acest an, vor fi efectuate cu prioritate lucrări pe şos. Naţională, b-dul Mangeron, în cartierele Dacia şi Alexandru cel Bun (reţele primare) şi la câteva puncte termice din Tătăraşi (reţele secundare). Zilele trecute a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, iar prima zonă unde a intervenit constructorul (Conest) este Cantemir. Cel mai mare contract din cadrul proiectului face referire la reabilitarea a 25 km de reţele primare, iar principalele lucrări vor fi executate în Zona Industrială, Podu Roş, Cantemir, Bularga, Păcurari, zona Pasaj „Octav Băncilă“ sau Tudor Vladimirescu. Valoarea lucrărilor se ridică la 46,9 milioane lei. Al doilea contract face referire la modernizarea a 50 km reţele secundare la opt puncte termice din Tătăraşi (şase) şi Nicolina (două). Acest contract are o valoare de 21 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *