duminică, mai 20contact@streetnews.ro

RÂMNICUL VĂLCEA: S-AU STABILI ULTIMELE DETALII PENTRU SPECTACOLUL INAUGURAL DIN 30 SEPTEMBRIE

Pe 26 septembrie, a avut loc ședința tehnică cu toți factorii implicați în organizarea și buna desfășurare a manifestărilor din 30 septembrie dedicate inaugurării Zonei Centrale a Râmnicului. Au participat reprezentanți ai Poliției Municipiului, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘General Magheru’, ai Serviciului Județean de Ambulanță și ai Poliției Locale, din partea administrației municipale fiind prezenți primarul Mircia Gutău și viceprimarul Eusebiu Vețeleanu, împreună cu șefii S.P.A.I.S. și SC Piețe Prest SA.

În urma acestor întâlniri s-a stabilit ca echipajele rutiere ale Poliției municipale și a celei Locale să fie prezente în zona centrală pe toată desfășurarea spectacolului, astfel încât să preîntâmpine orice tentativă de traversare neregulamentară a Căii lui Traian de către pietonii prea grăbiți ca să folosească pasajul subteran sau trecerile de pietoni de la River Plaza Mall sau de la Judecătorie, dar și să mai tempereze elanul conducătorilor de autovehicule care traversează Centrul. Scările rulante de intrare/ieșire ale pasajului subteran vor fi funcționale, la fel și lifturile, dar cu însoțitor, pentru a permite utilizarea lor doar de către persoanele care au nevoie reală de aceste mijloace de acces: vârstnici cu probleme de deplasare, persoane cu handicap locomotor, părinți cu copii mici în cărucioare etc.

Parcarea subterană nu va fi deschisă, la acel moment, accesului auto, întrucât autorizația de securitate la incendiu se poate obține numai după depunerea unei documentații complexe ulterior efectuării recepției acestei investiții. Ca urmare, cei care doresc să participe la spectacolul inaugural sunt rugați să evite utilizarea autovehiculelor personale pentru a ajunge în centrul orașului.

Pentru cei prezenți în scuar cu această ocazie vor fi disponibile mai multe grupuri sanitare, respectiv cele din pasajul subteran, din Piața Centrală și din Parcul Mircea cel Bătrân — în spatele unității de alimentație publică de la intrare.

În debutul spectacolului inaugural, în intervalul orar 14.00 — 16.00, în zona centrală vor fi prezenți actorii Teatrului Municipal ‘Ariel’ care își vor da o ‘Întâlnire la Ceas’ cu artiștii de la ‘Famous Art’ într-un atractiv spectacol-invitație de animație stradală. La ora 16.00, pe scenă vor urca dansatorii-călușari ai Centrului Cultural Municipal Caracal, iar de la ora 17.00 vor cânta interpreții de muzică populară Cornel Cojocaru, Nelu Bițînă, Orchestra Nicu Troncea, Ana Maria Iorga și Nineta Popa. După ora 20.00 vor evolua în fața spectatorilor Andreea Bălan, formația Mandinga și trupa Voltaj, iar la ora 23.00, din Parcul Mircea cel Bătrân va fi lansat un foc de artificii.

Spectacolul ocazionat de inaugurarea Zonei Centrale este susținut de firmele Damila, Nordexim și Flamicom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *