luni, iunie 18contact@streetnews.ro

ROMÂNIA, ÎN CONSILIUL DE CONDUCERE AL CELEI MAI IMPORTANTE INSTITUȚII DE CULTURĂ EUROPENE

În perioada 21 — 24 august 2017, a avut loc a 28-a Conferință Internațională a Asociației Muzeelor în Aer Liber din Europa — AEOM.

Evenimentul, desfășurat în Marea Britanie, a avut ca tema ‘Muzeul Antreprenorial și Social — Planificare Strategică. Romania a fost reprezentată de echipa de specialiști a Muzeului Național al Satului ‘Dimitrie Gusti’ condusă de directorul general al acestei instituții, conf. univ. dr. Paula Popoiu, care a susținut prelegerea cu tema ‘Satul Nou — catalizator al minților deschise’.

Conferința, derulată în mai multe muzee în aer liber din ‘țara cărbunelui’, locul unde a început revoluția industrială, a beneficiat de prezența președintelui Asociației, doamna Katarina Frost și a directorului muzeului Black Country Living Museum, domnul Andrew Lovett.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai celor 98 de muzee în aer liber din Europa, iar cu această ocazie a fost ales un nou președinte al Asociației, în persoana lui Henrick Zipsane, directorul Muzeului Jamtli din Suedia. Pentru prima dată în ultimii 77 de ani România este reprezentată în acest prestigios for cultural european prin alegerea în Consiliul de Conducere al conf. univ. dr. Paula Popoiu, directorul general al Muzeului Național al Satului. Numirea doamnei Paula Popoiu în boardul AEOM are la bază rezultatele obținute până acum în proiectele de promovare a României și patrimoniului național, prestigiului de care se bucură Muzeul Național al Satului în ultimii ani precum și activitatea științifică susținută. Totodată, este de menționat faptul că directorul general al Muzeului Național al Satului ‘Dimitrie Gusti’ este și presedintele Asociației Muzeelor în Aer liber din România, organizație afiliată AEOM.

AEOM este afiliată UNESCO și este o organizație de renume în promovarea și prezervarea patrimoniului material și imaterial mondial al cărui scop principal și activitate sunt legate de promovarea celor 98 de muzee în aer liber din Europa și din țări precum Canada, SUA, Australia și Japonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *