joi, iulie 19contact@streetnews.ro

SE REDESCHIDE GRĂDINA JAPONEZĂ DIN PARCUL REGELE MIHAI I

Primăria Municipiului București, prin ALPAB, cu sprijinul peisagiștilor recomandați de Ambasada Japoniei în România și al specialiștilor Universității de Arhitectură „Ion Mincu”, a finalizat lucrările de reabilitare, revitalizare și reamenajare peisagistică a Grădinii Japoneze din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău).

Astfel, începând de sâmbată, 14 aprilie, Grădina Japoneza va fi redeschisă publicului.

Refacerea acestui obiectiv turistic a presupus crearea unui peisaj coerent și unitar, prin lucrări de reabilitare tehnico-administrative, precum refacerea zonei mai înalte numite ‘Muntele’, reamenajarea aleilor pietruite, refacerea gardului ornamental, dar și lucrări de întreținere aplicate materialului dendrologic, respectiv a pinilor și a cireșilor japonezi.

Pentru a păstra particularitatea amenajării peisagistice și specificul acestui tip de gradină, ALPAB a plantat, din serele proprii, un număr de 10 arțari japonezi și 481 de azalee.

Plantarea de material dendro – floricol decorativ a fost executată astfel încât, pe parcursul celor patru anotimpuri, să fie creat un peisaj deosebit prin paleta de culori diversificată a frunzelor și florilor decorative.

Grădina Japoneză a fost creată în urmă cu 20 de ani, la inițiativa și cu implicarea directă a Ambasadei Japoniei în România. În decursul timpului, peisajul inițial din cadrul acestei grădini s-a degradat treptat, prin urmare au fost necesare lucrări de reabilitare, revitalizare și reamenajare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *