luni, iunie 25contact@streetnews.ro

TOATE TAXIURILE DIN ZONA AEROPORTURILOR VERIFICATE DE POLIȚIȘTI DE LA RUTIERĂ

Poliţiştii de la rutieră și transporturi au acţionat pentru verificarea legalităţii activităţii de taximetrie din zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi.

În numai două ore, au fost verificate peste 190 de autoturisme și au fost aplicate 68 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 22.000 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie şi rent-a-car.

La data de 23 august a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere și a Direcției de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au desfăşurat, pe parcursul a două ore, în funcție de fluxul de pasageri, o acţiune în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care transportă pasageri fără îndeplinirea prevederilor legale.

Astfel, polițiștii au verificat 194 de autoturisme și au aplicat 68 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 22.085 de lei.

Dintre abaterile constatate, 62 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice și 6 pentru încălcări ale prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

De asemenea, au fost retrase zece certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege.

Acţiunile desfăşurate de Poliţia Română pentru creşterea siguranţei transportului public de persoane în zonele adiacente aeroporturilor vor continua şi în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *