luni, iunie 18contact@streetnews.ro

TREI ZILE DE EXERCIȚII PE LINIA INTERVENȚIEI ANTITERORISTE, LA TÂRGU-MUREȘ ÎN CADRUL EXERCIȚIULUI „MARIS 17”

În perioada 19 — 21 septembrie 2017, Jandarmeria Mureș va desfășura exercițiul combinat pe linia intervenției antiteroriste la obiective din competența Jandarmeriei Române ‘Maris 17’, în municipiul Târgu-Mureș.

Exercițiul combinat cu forțe în teren ‘Maris 17’, este al 7-lea dintr-o serie de 8 exerciții integrate organizate de Jandarmeria Română. La acest eveniment participă reprezentanți ai Direcției Generale Management Operațional a M.A.I., Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ‘Col. Sabin Motora’ Mureș și Grupării de Jandarmi Mobilă ‘Regele Ferdinand I’ Târgu-Mureș, precum și specialiști din cadrul instituțiilor partenere cu atribuții în domeniul ordinii publice și a prevenirii și combaterii terorismului: SRI (autoritate cu rol coordonator în Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului), Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Mureș, Serviciului de Telecomunicații Speciale Mureș, Serviciul Județean de Protecție Internă Mureș și toți ceilalți parteneri cu care colaborăm și cooperăm în virtutea atribuțiilor pe care instituția le are.

Scopul exercițiului este de antrenare a componentelor Sistemului Național de Prevenire și Combatere a Terorismului pentru gestionarea în comun a provocărilor determinate de intervenția antiteroristă la obiective din competența Jandarmeriei Române, de perfecționare și testare a efectivelor de jandarmi. Se urmărește evaluarea modului de desfășurare a tuturor activităților cuprinse în scenarii, din punct de vedere al organizării acestora, al etapelor parcurse de la luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare și coordonarea forțelor din teren, până la modul de acțiune efectiv al forțelor de ordine participante, într-o situație cât mai aproape de realitate.

Astfel, o parte din activitățile cuprinse în scenariul ‘MARIS 17’, se vor desfășura în spațiul public, fără a afecta buna desfășurare a activităților instituționale sau cetățenești și fără a impune restricții majore de circulație, după cum urmează:

  • În PARCAREA COMPLEXULUI DE RETAIL din strada Secerei — marți, 19 septembrie 2017, începând cu ora 09:00;
  • La TRIBUNALUL MUREȘ — miercuri, 20 septembrie 2017, începând cu ora 16:00;

  • La BAZA DE PREGĂTIRE A INSPECTORATULUI DE JANDARMI JUDEȚEAN MUREȘ — joi, 21 septembrie 2017, începând cu ora 09:00.

Premergător desfășurării exercițiului ‘MARIS 17’, luni 18 septembrie a.c., vom organiza o conferință de presă, unde vom comunica mai multe date de interes referitoare la organizarea și desfășurarea evenimentului.

De asemenea, pentru informarea corectă a populației și pentru evitarea oricăror incidente, dorim să subliniem încă o dată CARACTERUL DE EXERCIȚIU al activităților ce se vor desfășura.

În zilele următoare se vor desfășura antrenamente în cele trei locații anterior amintite.

În situația în care târgumureșenii se vor afla în zonele desfășurării exercițiilor, le adresăm respectuos rugămintea de a nu se alarma, de a-și păstra calmul și de a respecta indicațiile forțelor de ordine.

Vă rugăm să considerați acest antrenament oportun și util în scopul creșterii siguranței și protecției cetățenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *