luni, iunie 18contact@streetnews.ro

UN NOU EXERCIȚIU DE ALARMARE VA AVEA LOC MIERCURI, 3 OCTOMBRIE

Un nou exercițiu pentru verificarea sistemelor de alarmare în caz de dezastru este programat miercuri dimineață, în toată țara.

Miercuri, 4 octombrie, în intervalul orar 10.00 – 11.00, vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente în toate județele. Simulările vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), cât și a celor cu acționare locală.

”Miercuri, 04.10.2017, în intervalul orar 10-11, va avea loc exercițiul pentru transmiterea mesajelor de înștiințare/prealarmare și verificare a funcționării sirenelor de alarmare publică. Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările noastre. Pentru a evita panica, informați membrii familiei asupra acestui exercițiu. Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate. Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor. De asemenea, sistemul de înștiințare – alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecției populației civile poate fi utilizată și pe timpul conflictelor armate”, anunță ISU București-Ilfov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *