miercuri, iunie 20contact@streetnews.ro

UN NOU PUNCT DE TRECERE A FRONTIEREI ROMÂNO-BULGARE A FOST INAUGURAT ASTĂZI.

PTF Lipnița – Kainargea este al 10-lea punct de trecere cu specific rutier la graniţa României cu Bulgaria, operaţionalizarea lui urmând să asigure creşterea fluenţei traficului de călători.

Punctul este destinat pentru autovehicule cu masa mai mică de 3,5 tone și este deschis în intervalul orar 8.00 – 20.00.

Punctul de trecere beneficiază de artere de control pentru fiecare sens, intrare şi ieşire din țară, cabine de control, spaţii interioare, echipamente tehnice şi IT.

„Este un moment simbolic, este un moment care deschide o zi ce va sta sub semnul interconectivității și a eforturilor comune ale celor două țări, celor două guverne, eforturi în vederea operaționalizării a tot ceea ce înseamnă intercontectare locală, regională, energetică, de siguranță în comun a celor două țări. Sunt onorat că împreună cu premierul Republicii Bulgaria dăm startul unei zile care, cred eu, că va fi de însemnătate pentru viitorul comun al celor două țări”, a spus Tudose.

 

Inaugurarea a avut loc în prezenţa prim-ministrului Guvernului României, Mihai TUDOSE şi a ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela DAN, dar și a omologilor bulgari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *