marți, iulie 17contact@streetnews.ro

URMĂRILE FURTUNII VIOLENTE CE A LOVIT DUMINICĂ ARADUL

 

UPDATE. Potrivit reprezentanților ISU Arad, în Moneasa și Sebiș sunt înregistrate cele mai mari probleme din județ, fiind zeci de copaci căzuți. Aproximativ 150 de apeluri au fost primite la 112, în ultimele ore.
Potrivit IPJ Arad, sunt blocate mai multe porţiuni de drum în Moneasa, Sebiş, Almaş şi Gurahonţ.

 

 

O furtună deosebit de puternică a lovit, duminică după-masă, și muncipiul Arad. În nici 40 de minute, rafalele puternice de vânt au reușit să smulgă acoperișul de tablă de pe un imobil aflat pe Calea Timișorii în cartierul Aradul Nou, lângă „Lanțul”.

Traficul rutier a fost blocat până când mai mulți arădeni au tras bucata mare de tablă de pe carosabil. În zona UTA, un copac de o înălțime amețitoare a căzut de-a curmezișul șoselei. Din fericire, în acea secundă nu era nimeni nici pe trotuar și nici pe carosabil, altfel vorbeam de o tragedie.

În cartierul Gai, o salcie de 14 ani a fost pur și simplu smulsă cu tot cu rădăcinile imense din pământ. În zona Stației CFR Arad, un semafor a fost luat de vânt și aruncat pe jos. În zona INTIM, un tomberon mare a fost dus de vânt în mijlocul părții carosabile, pe strada Elena Ghiba Birta, la intrarea în sensul giratoriu.

În mai toate cartierele din municipiul Arad, vântul puternic a smuls țigla de pe acoperișul caselor sau al unor blocuri, bucățile fiind proiectate pe mai multe mașini parcate în apropiere.

În județ au fost afectate de furtună mai multe localități, între care Sâmbăteni, Păuliș, Lipova și Sântana. De asemenea, drumul spre Șiria este plin de copaci căzuți pe partea carosabilă. La fel și drumul spre Timișoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *