joi, iulie 19contact@streetnews.ro

ZILELE RECOLTEI DIN MEDIAȘ A AJUNS LA FINAL. ORGANIZATORII AU DESEMNAT ȘI CÂȘTIGĂTORII LA „CĂMARA TRADIȚIONALĂ”

În zilele de 7 și 8 octombrie 2017, Mediașul a fost din nou în sărbătoare. Mii de locuitori, dar și invitați din județ au participat la ‘Festivalul Recoltei’, organizat de către Primăria Municipiului Mediaș, S.C. Piața Prim-Com S.A.

Startul programului artistic desfășurat pe scena amplasată în Piața Corneliu Coposu a fost dat de elevii școlii Hermann Oberth, care ne-au încântat cu dansuri tradiționale săsești. A urmat parada costumelor de toamnă, la care au participat aproximativ 200 de copii de la unitățile de învățământ din oraș. Parada s-a desfășurat pe traseul Piața Regele Ferdinand I — Str. Petofi Sandor — Piața Corneliu Coposu.

Deschiderea oficială a Festivalului Recoltei a avut loc în Piața Corneliu Coposu print-o slujbă religioasă. și anul acesta ne-au onorat cu prezența oficialități, precum și reprezentanți ai instituțiilor publice și ale societăților comerciale din Mediaș. Au luat cuvântul primarul Municipiului Mediaș, domnul Gheorghe Roman, vicepreședintele Consiliului Județean, domnul Marcel Constantin Luca, doamna deputat Raluca Turcan și domnul senator Viorel Arcaș.

Primarul Gheorghe Roman și viceprimarul Christine Thellmann au premiat câștigătorii concursurilor ‘Cămara tradițională’ și ‘Cel mai frumos stand’, după ce juriul a notat toți participanții. Misiunea celor cinci jurați (consilierii locali Mihai Cotei, Csaba Orosz, Alec Rusanda, chef Tiberiu Csiszer și chef Marius Greab) nu a fost deloc ușoară, deoarece toți concurenții au fost la înălțime.

Câștigătorii la concursul ‘Cămara tradițională’ au fost:

Locul I — Buta Da

Locul II — Asociația Gyongyvirag

Locul III — Surdu Anica,

La concursul ‘Cel mai frumos stand’ câștigătorii au fost:

Locul I — Grădinița Pinocchio

Locul II — Grădinița Rază de Soare

Locul III — școala Gimnazială C. I. Motaș.

Pe scena amplasată în Piața Corneliu Coposu au urcat Ansamblul Folcloric ‘Vise îndrăznețe’ din Ațel și Ansamblul de dansuri populare maghiare Gyongyvirag, iar mai târziu Doinel Hândorean și Taraful. Prima seară a Festivalului Recoltei a fost încheiată de formațiile Ho-Ra și Ro-mania.

Ceaunul de 1000 de litri a fost atracția Pieței Corneliu Coposu, pe lângă tradiționala zacuscă, gemuri și compoturi, fructe și legume de sezon sau murături colorate în borcane.

În cea de-a doua zi a ‘Festivalului Recoltei’, pe platoul din fața Primăriei Mediaș s-a gătit vițel la proțap și s-a pregătit must în lin.

Ovidiu Homorodean și Taraful au fost cei care au deschis seria concertelor de duminică, 8 octombrie 2017. Atmosfera a fost întreținută și de către solista Dina Văvăreanu, care a încins o horă alături de medieșeni în Piața Corneliu Coposu. Programul artistic a continuat cu formațiile ‘Kronos’ și ‘Nemuritorii’. Ediția de anul acesta a Festivalului Recoltei a fost încheiată cu concertul susținut de către binecunoscutul Nicolae Furdui Iancu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *