marți, iunie 19contact@streetnews.ro

ZUCKERBERG ÎȘI ASUMĂ RĂSPUNDEREA PENTRU PROBLEMELE CARE I-AU AFECTAT PE UTILIZATORII FACEBOOK

 

Mark Zuckerberg, fondatorul și directorul general al companiei Facebook, și-a asumat răspunderea, în Senatul SUA, pentru problemele care au afectat utilizatorii rețelei de socializare online, subliniind că este anchetat cazul Cambridge Analytica și vor fi luate măsuri.

„Acum a devenit clar că nu am luat suficiente măsuri pentru a evita utilizarea unor instrumente în scop negativ. Mă refer la difuzările de știri false, la ingerințele străine în alegeri, la promovarea unor mesaje care instigă la ură, la dezvoltarea de aplicații și la protejarea datelor private. Nu am avut o perspectivă a responsabilității suficient de largă, iar aceasta a fost o mare eroare. A fost o eroare și îmi pare rău. Eu am fondat Facebook, conduc compania și sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă în companie”, a declarat Mark Zuckerberg în cursul audierilor în fața membrilor comisiilor pentru Comerț și Justiție din Senatul SUA.

În prezent, Facebook „încearcă să afle în totalitate ce probleme a produs compania Cambridge Analytica” și să transmită înștiințări utilizatorilor. „Principala mea prioritate a fost întotdeauna misiunea socialĂ de a conecta oamenii, de a construi o comunitate și de a aduce lumea mai aproape. Publicitatea și aplicațiile nu vor avea niciodată priotitate față de aceste idei cât timp eu voi conduce Facebook”, a subliniat Zuckerberg.

„Cred că este important ca oamenii să știe exact cum sunt utilizate informațiile pe care le distribuie pe Facebook. Am făcut o serie de erori în modul de conducere a companiei”, a continuat Zuckerberg, subliniind că Facebook a luat deja măsuri în cazul Cambridge Analytica, blocând aplicația prin care erau colectate datele și cerând ștergerea tuturor informațiilor accesate ilegal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *